Artículo
The biosynthetic pathway of asparagine-linked oligosaccharides of glycoproteins
Fecha de publicación:
03/1979
Editorial:
Cell Press
Revista:
Trends In Biochemical Sciences
ISSN:
0968-0004
Idioma:
Inglés
Volumen:
4
Número:
3
Páginas:
65-67
Subtipo:
Artículo científico
Financiación:
Fundación Instituto Leloir;
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas;
Nombre del Proyecto:
Proyecto Houssay y Leloir
Clasificación temática:
Resumen
A dolichyl diphosphate oligosaccharide containing glucose, mannose and N-acetylglucosamine is the precursor of the sugar -moiety of some glycoproteins. Studies of glycoproteins produced by virus-infected cells, using endo-N-acetylglycosaminidase for the liberation of the sugar moiety, have shown that the glucose-containing oligosaccharide is transferred to protein, then the glucose and some mannose residues are removed and acetlyglucosamine, galactose and sialic acid are added.
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Recursos continuos (Luis Federico Leloir)
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Citación
Staneloni, Roberto J.; Leloir, Luis Federico; The biosynthetic pathway of asparagine-linked oligosaccharides of glycoproteins; Cell Press; Trends In Biochemical Sciences; 4; 3; 3-1979; 65-67
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