Repositorio Institucional
Notables
de la Ciencia
  • ACERCA DE
    • PROYECTO
  • Historia del proyecto
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Unsaturated fatty acids and alloxan diabetes

Rodríguez, Ricardo RosendoIcon ; Cattáneo, Pedro; Houssay, Bernardo AlbertoIcon ; Uno, Bumpei
Fecha de publicación: 1953
Editorial: American Institute of Nutrition
Revista: The journal of nutrition
e-ISSN: 1541-6100
Idioma: Inglés
Volumen: 51
Número: 3
Páginas: 441-448
Subtipo: Artículo científico
Financiación: Fundación de Instituto de Biología y Medicina Experimental; Fundacion Williams.; Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas;
Nombre del Proyecto: Proyecto Houssay y Leloir
Clasificación temática:
Fisiología; Endocrinología y Metabolismo

Resumen

I has been shown dietary factors can influence the toxic and diabetogenic action of alloxan. György and Rose (´48) observed high toxicity of alloxan when the experimental animals were fed diets free from yeast and high in lard or coconut oil, and obtained some reduction in the early mortality by supplementing the diets with tocopherol or yeast. Compared with rats fed a high carbohydate diet, previous subsistence on a high lard ration has been found to increase the sensivity of the animals to the toxic diabetogenic action of alloxan (Martinez '45, Houssay and Martinez, '47, Houssay and Martinez, '48).
Palabras clave: HOUSSAY, BERNARDO A. , PUBLICACIONES CIENTIFICAS , EL INVESTIGADOR , PUBLICACIONES , DIABETES , ALLOXAN
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 1.209Mb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/160568
DOI: http://dx.doi.org/10.1093/jn/51.3.441
Colecciones
Recursos continuos (Bernardo Alberto Houssay)
Recursos continuos (Bernardo Alberto Houssay)
Citación
Rodríguez, Ricardo Rosendo; Cattáneo, Pedro; Houssay, Bernardo Alberto; Uno, Bumpei; Unsaturated fatty acids and alloxan diabetes; American Institute of Nutrition; The journal of nutrition; 51; 3; 1953; 441-448
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
Sponsors
FIBYME
CONICET
Fundación Leloir
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • Youtube
  • soundcloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License


https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Acerca de

  • Proyecto

Colaboradores

Contacto

Sede GIOL: Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 notables@conicet.gov.ar