Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Rodríguez, Ricardo Rosendo
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Cattáneo, Pedro
dc.contributor.author
Houssay, Bernardo Alberto
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Uno, Bumpei
dc.date.available
2022-06-28T01:41:44Z
dc.date.issued
1953
dc.identifier.citation
Rodríguez, Ricardo Rosendo; Cattáneo, Pedro; Houssay, Bernardo Alberto; Uno, Bumpei; Unsaturated fatty acids and alloxan diabetes; American Institute of Nutrition; The journal of nutrition; 51; 3; 1953; 441-448
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/160568
dc.description.abstract
I has been shown dietary factors can influence the toxic and diabetogenic action of alloxan. György and Rose (´48) observed high toxicity of alloxan when the experimental animals were fed diets free from yeast and high in lard or coconut oil, and obtained some reduction in the early mortality by supplementing the diets with tocopherol or yeast. Compared with rats fed a high carbohydate diet, previous subsistence on a high lard ration has been found to increase the sensivity of the animals to the toxic diabetogenic action of alloxan (Martinez '45, Houssay and Martinez, '47, Houssay and Martinez, '48).
dc.format
text/plain
dc.language.iso
eng
dc.publisher
American Institute of Nutrition
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
HOUSSAY, BERNARDO A.
dc.subject
PUBLICACIONES CIENTIFICAS
dc.subject
EL INVESTIGADOR
dc.subject
PUBLICACIONES
dc.subject
DIABETES
dc.subject
ALLOXAN
dc.subject.classification
Fisiología
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
Medicina Básica
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
CIENCIAS MÉDICAS Y DE LA SALUD
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
Endocrinología y Metabolismo
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
Medicina Clínica
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
CIENCIAS MÉDICAS Y DE LA SALUD
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.title
Unsaturated fatty acids and alloxan diabetes
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.identifier.eissn
1541-6100
dc.journal.volume
51
dc.journal.number
3
dc.journal.pagination
441-448
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.journal.ciudad
Rockville
dc.description.fil
Fil: Rodríguez, Ricardo Rosendo. Fundación de Instituto de Biología y Medicina Experimental; Argentina
dc.description.fil
Fil: Cattáneo, Pedro. Fundación de Instituto de Biología y Medicina Experimental; Argentina
dc.description.fil
Fil: Houssay, Bernardo Alberto. Fundación de Instituto de Biología y Medicina Experimental; Argentina
dc.description.fil
Fil: Uno, Bumpei. Fundación de Instituto de Biología y Medicina Experimental; Argentina
dc.journal.title
The journal of nutrition
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/purl/https://academic.oup.com/jn/article-abstract/51/3/441/4727518?redirectedFrom=fulltext&login=false
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1093/jn/51.3.441
dc.provenance
Fundación IBYME/IBYME. Biblioteca Bernardo A. Houssay
dc.format.espacioDeColor
BlancoNegro
dc.relation.jurisdiccion
Ciudad de Buenos Aires
dc.format.compresion
Si
dc.description.volumenYsoporte
papel
dc.relation.organismoFinanciador
Fundación de Instituto de Biología y Medicina Experimental
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.relation.organismoFinanciador
Fundacion Williams.
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.relation.organismoFinanciador
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.relation.nombreProyecto
Proyecto Houssay y Leloir
dc.relation.productor
IBYME
dc.description.serieArchivo
TIBYME
dc.description.nivelDescripcion
Unidad documental simple
dc.relation.codigoReferencia
AR02675-3AC-0341
dc.type.subtype
Artículo científico
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
Archivos asociados